Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranska nuklearna kriza, Zarif poručio 'Nikad bliže dogovoru'

Poslije višemjesečnih pregovora, šest svjetskih sila i Iran održaće tokom vikenda brojne razgovore s ciljem postizanja istorijskog dogovora radi okončanja spora oko namjene nuklearnog programa Teherana.

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif upozorio je da nema garancija za uspjeh pregovora, ali je naglasio da svijet "nikad nije bio bliže" postizanju sporazuma sa Teheranom.

On je, u slučaju postizanja dogovora, obećao veću saradnju Irana u rješavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << globalnih problema, poput uspona džihadističke organizacije "Islamska država".

Zarif je u video poruci objavljenoj na internet stranici Youtube poručio da je su za uspješnost pregovora neophodni "hrabrost za postizanje kompromisa, fleksibilno samopouzdanje i zrelost za razumnost".

Globalne sile pokušavaju da okončaju pregovore koji traju skoro dvije godine. Cilj pregovora je da se Teheran onemogući da proizvodi atomsku bombu, a zauzvrat bi Iranu bile ukinute međunarodne sankcije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Optimizam na pregovorima u Beču

Izvor: VOA, 04.Jul.2015

Direktor Međunarodne agencije za atomsku enegriju Jukija Amano izjavio da u narednih šest meseci od svog tima očekuje kompletan izveštaj o mogućim vojnim dimenzinama iranskog nuklearnog progama..

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.