Iranska mreža planirala napad na grupu u Albaniji

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranska mreža planirala napad na grupu u Albaniji

Albanska policija saopštila je da je razotkrila iransku paravojnu mrežu, koja je navodno planirala napade u Albaniji na prognane članove iranske grupe Mudžahedin-e Kalk, koja pokušava da svrgne vladu u Teheranu.
Šef policije Ardi Veliu tvrdi da je krilo iranske Revolucionarne garde, koje deluje u inostranstvu, upravljalo, kako navodi, "aktivnom terorističkom ćelijom", čija su meta bili članovi grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mudžahedin-e Kalk u Albaniji.
Veliu nije naveo da li je iko uhapšen tim povodom, primećuje AP.
Delovanje Mudžahedin-e Kalka zabranjeno je u Iranu, a ta grupa nalazila se na listi terorističkih organizacija Stejt departmenta sve do 2012. godine.

Veliu je rekao i da je u martu ove godine osujećen još jedan napad koji su, kako tvrdi, agenti iranske vlade planirali da izvrše protiv navedene grupe u Albaniji.
Prošle godine Albanija je proterala iranskog ambasadora iz zemlje zbog navodno nelegalnih aktivnosti, koje prete bezbednosti Albanije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanska policija saopštila da su spriječili 'teroristički napad'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2019

Albanska policija saopštila je danas da su tokom prošle godine spriječili napad koji je u ovoj zemlji, navodno, planirala 'teroristička ćelija' koju podržava Teheran protiv oponenata iranskog režima.  Ćelija je dio Quds snaga, elitne jedinice Iranske islamske revolucionarne garde koja je odgovorna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.