Iran smanjio izvoz plina prema Iraku zbog navodnih tehničkih problema

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2023, 08:05

Iran smanjio izvoz plina prema Iraku zbog navodnih tehničkih problema

Iran nije odlučio prekinuti isporuku plina susjednom Iraku, rekao je u petak iranski ministar vanjskih poslova koji je smanjenje izvoza plina prema Iraku objasnio problemima tehničke naravi, dok dvije zemlje nastoji pronaći rješenje za neplaćene obaveze od strane iračke vlade. Ministar vanjskih poslova Iraka Fuad Hussein pitao je u telefonskom razgovoru kolegu iz Teherana Hosseina Amirabdollahiana što stoji iza smanjenog izvoza iz Irana, na što mu je on odgovorio da ''pad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Iran smanjio izvoz gasa Iraku zbog navodnih tehničkih problema

Izvor: Danas, 27.Maj.2023

Iran nije odlučio da prekine isporuku gasa susednom Iraku, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova koji je smanjenje izvoza objasnio problemima tehničke prirode, dok dve zemlje nastoje da nađu rešenje za neplaćene obaveze iračke vlade.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.