Iračanin ostao bez azila, pretio samoubistvom

Izvor: Mondo, 14.Jul.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračanin ostao bez azila, pretio samoubistvom

Prava drama odvijala se kod zagrebačkog hotela Porin u kom su smešteni azilanti. Pedesetjednogodišnji irački azilant, pretio je da će se obesiti skokom sa vrha tornja, ali je, posle pregovora sa policijom, odustao od samoubistva.

Foto: Youtube/PrintScreen

Iračanin, koji je sve vreme držao omču oko vrata, prihvatio je pomoć vatrogasaca koji su ga, nakon polusatnih pregovora, dizalicom spustili na zemlju.

Azilant je ranije pitao nadležne "zašto mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne dopuštaju da ide dalje i zašto ih nije briga za njegovu porodicu".

Hrvatski mediji nezvanično saznaju da je Iračanin bio ogorčen što mu je danas odbijen azil u Hrvatskoj, međutim, tačni razlozi i dalje nisu poznati.

Na mestu incidenta, pored policije, bili su i hitna pomoć i vatrogasci.

Portal Index piše da je azilant nešto vikao sve vreme, ali da je bilo teško razumeti o čemu se radi.

U Crvenom krstu kažu da je muškarac bio u njihovom programu psihosocijalne podrške, te da je reč o "normalnom i mirnom čoveku koji ničim nije pokazivao da je spreman za tako radikalne poteze", javlja hrvatski Index.

S punim gepekom emigranata jurio 200 na sat

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.