Incident na Atosu: Moldavke povredile teritoriju Svete Gore!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na Atosu: Moldavke povredile teritoriju Svete Gore!

ATINA - Četiri Moldavke, ilegalne imigrantkinje prekršile su 1.000 godina staru zabranu da ženska noga kroči u isključivo mušku monašku zajednicu na Svetoj Gori.Monasi su pronašli četiri žene i jednog muškarca, koje su šverceri ostavili tokom vikenda u pristaništvu manastira Lavra na Halkidikiju. Prema tvrdnjama ove grupe imigranata, oni su krenuli iz Turske i doplovili su do Svete Gore uz pomoć dva Ukrajinca, trgovca ljudima.

Petoro imigranata starosti od 27 do 41 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine kažu da su platili po 4.000 evra da bi bili prebačeni do Grčke, ali insistiraju da nisu shvatili da su odvedeni na monaško poluostrvo, javila je DPA.Monasi su pronašli dve strankinje u maloj manastirskoj luci i odmah pozvali lokalnu policiju.

Vlasti i obalska straža su zatim krenuli u potragu za preostalim članovima grupe i našli su još troje na napuštenoj plaži gde su proveli noć.

Grčka policija je sve imigrante pritvorila i pokrenuta je istraga.

Ženama je striktno zabranjeno da kroče na Svetu Goru na kojoj živi polu-autonomna pravoslavna čisto muška zajednica u 20 manastira, od kojih je jedan i Hilandar, iz sastava Srpske pravoslavne crkve.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Žene kročile na Svetu Goru posle 1000 godina

Izvor: Mondo, 26.Maj.2008

Prvi put posle 1.000 godina, uprkos zabrani, ženska noga kročila je na Svetoj Goru. Četiri Moldavke, ilegalne imigrantkinje, koje su šverceri ostavili tokom vikenda u pristaništvu manastira Lavra na Halkidikiju, pronašli su monasi

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.