I protojereju Šljivančaninu određeno zadržavanje

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 18:11

I protojereju Šljivančaninu određeno zadržavanje

I protojereju Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Mirčetu Šljivančaninu je nakon današnjeg saslušanja određen pritvor od 72 sata.
Branilac sveštenika Mirčete Šljivančanina, advokat Božo Milonjić, rekao je da tužilac nije uvažila zahtev da se podgorički paroh brani sa slobode.

Objasnio je i koje je Šljivančanin mere preduzeo da ispoštuje mere Nacionalnog koordinacionog tijela za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zarazne bolesti (NKT).
Policija je marice parkirala na dva izlaza Osnovnog suda u Podgorici i rasporedila se na njima. Pošto su se građani okupili ispred ta dva izlaza, policija je Šljivančanina izvela na treći izlaz. 
Šljivančanina su, prema rečima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije hteli sinoć da privedu tokom litije u Podgorici, ali da ga je odbranio narod.
On je sinoć oko 23 časa bio u Centru bezbjednosti u Podgorici zbog davanja izjave.
Prethodno je zadržavanje određeno i parohu Željku Ćaliću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.