I Plenković uz Kolindu: NE mora ĆIRILICA u Vukovaru

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Plenković uz Kolindu: NE mora ĆIRILICA u Vukovaru

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je na smirivanje tona kada je reč o odluci Ustavnog suda o unapređenju prava srpske manjine u Vukovaru i dodao da je važno to što piše u pomenutoj odluci, iako, kako kaže, ona nije obavezujuća.

Foto: MONDO, Lana Stošić

"Važni su fakti, šta piše u odluci Ustavnog suda, ne proizlazi pravna obaveza koja bi nametala, na primer lokalnoj upravi, postavljanje dvojezičnih ploča, to iz te odluke ne proizlazi, stoga smirimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ton. Na osnovu statuta grada Vukovara postoje odredbe koje Ustavni sud ovom prilikom nije dirao, dakle Gradsko veće će sprovesti raspravu o stanju dijaloga, razumevanja i snošljivosti", rekao je Plenković, nakon jučerašnjeg razgovora sa vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Dodao je još da su se upravo u mandatu ove vlade pokrenule stvari te se više angažuju kako bi rešili bilo kakve probleme i stvaraju pozitivniju atmosferu u društvu Hrvata i srpske manjine.

"On ne dovodi u pitanje niti naš pravni poredak niti odluku Ustavnog suda, više puta izabrani gradonačelnik Vukovara jako dobro razume koji su njegovi zadaci", kazao je Plenković, prenela je Hina.

Kolinda: NE MOŽE ĆIRILICA, prvo da se kazne zločinci

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Plenković: Ne postoji pravna obaveza za postavljanje dvojezičnih ploča

Izvor: B92, 19.Jul.2019

Zagreb -- Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je na smirivanje tona kada je reč o odluci Ustavnog suda o unapređenju prava srpske manjine u Vukovaru...On je naglasio da je važno to što piše u pomenutoj odluci, iako, kako kaže, ona nije obavezujuća..."Važni su fakti, šta piše u odluci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.