Hrvatski veterani traže otkazivanje Bajaginog koncerta

Izvor: RTS, 09.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski veterani traže otkazivanje Bajaginog koncerta

Deo hrvatskih vojnih veterana iz Ploča protivi se nastupu srpskog kantautora Momčila Bajagića Bajage, koji je planiran za 27. jul u okviru "Festivala od dva do dva" u tom gradu. Od Udruženja studenata, koje je organizator Festivala, traže da njegov nastup bude otkazan.
Pločanski vojni veterani kažu da je 1993. godine Bajaga "dizao moral srpskim vojnicima u Kninu", prenosi portal Indeks.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ističu da će sada "moralni higijeničari" pozvati na antisrpstvo i nacionalističku zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupanja, i tvrdiće da je razlog traženja zabrane to što je Bajagić Srbin.
"Takvi argumenti ne da su promašeni, nego su niski, podli, zlobni i zlokobni: u Pločama i okolici već su nastupali i nastupat će pjevači, glumci... iz Srbije. Ne pada nam na pamet da budemo protiv nekoga samo zato što je Srbin, ne samo zato što nismo zatucani nacionalisti već i zato što su za vrijeme velikosrpske agresije Hrvatsku branili i mnogi građani srpske nacionalnosti", navode u saopštenju.
Prošle godine, Bajaga je nastupio u Varaždinu, ali je zbog protesta veterana otkazan njegov koncert u Karlovcu, koji je bio najavljen za 3. septembar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAJAGA PONOVO NA METI HRVATSKIH VETERANA Traže otkazivanje koncerta u Pločama: Donosio je radost SRPSKIM UBICAMA u ratu

Izvor: Blic, 09.Jul.2019

Izgleda da je hrvatskim veteranima i ove godine trn u oku svaki potencijalni nastup Bajage i Instruktora na tlu Hrvatske. Naime, posle prošlogodišnje kampanje koja se vodila protiv njegovog nastupa na Danima piva u Karlovcu, kada je njegov nastup otkazan zbog navoda veterana da je "pevao četničke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.