Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 22:27

Hrvatski ministar finansija podneo ostavku

Ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić na vlastiti zahtev odlazi iz Vlade, javlja zagrebački "Večernji list".
Zdravko Marić je o odluci da napusti ministarsko mesto obavestio premijera Andreja Plenkovića. Večernji list navodi da im je ova informacija potvrđena iz Vlade, a zvanično će biti objavljena u sredu.

Kako saznaje ovaj list, Marićeva odluka je lične prirode i nema veze s političkom situacijom.
Marić je na funkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministra finansija od 2016. godine.
Na mestu potpredsednika Vlade je od 2019. godine.
Afera sa letovanjem u hotelu "Belvi"Marić odlazi nakon što je prošlog meseca bila aktualna priča o njegovu boravku "na produženom vikendu" u hotelu "Belvi" u Malom Lošinju. Marić je u tom hotelu boravio 2019. godine.
Smeštaj za dve odrasle osobe i dvoje dece, otkrio je portal Oštro, tada je platio 291.20 evra za noć, što predstavlja tri puta nižu cenu od uobičajene za to razdoblje u godini. Drugim rečima, ministar Marić je dobio veliki popust na koji ne mogu računati svi građani, odnosno gosti hotela.
"Ja na tu odluku nisam uticao niti sam to tražio. Privatno, i puno pre nego što sam bio ministar, nije mi se jedanput dogodilo, ne samo u Hrvatskoj nego i u inostranstvu, da dobijete nekakvu višu kategoriju", rekao je tada Marić.
"Govorim fakte i činjenice. I ta situacija i takva kakva je, unapređenje smještajne jedinice, ne dovodi me niti bi me ikad dovelo u bilo kakav vezani, zavisni položaj prema toj osobi, odnosno prema toj grupaciji. Kao i da govorimo o nekoj aviokompaniji, što je također nerijetki slučaj. Normalno je da se to događa svima i nije isključivo vezano za nekoga tko je ministar", opravdavao se Marić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković obavešten – ministar odlazi?

Izvor: B92, 05.Jul.2022

Hrvatski ministar finansija Zdravko Marić obavestio je premijera Andreja Plenkovića da odlazi iz Vlade, javljaju zagrebački mediji...Kako navodi Index.hr, informacija o njegovoj ostavci biće zvanično objavljena sutra nakon sednice vlade...HRT saznaje da je kandidat za novog ministra finansija Marko...

Nastavak na B92...

AFERA GA KOŠTALA FOTELJE? Hrvatski ministar podneo ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 01:05

Hrvatski ministar finansija Zdravko Marić odlazi iz Vlade...Premijer Andrej Plenković će za tu funkciju predložiti Marka Primorca, potvrđeno je večeras iz hrvatske vlade...- Tačno je da Zdravko Marić na sopstvenu inicijativu odlazi sa mesta potpredsednika Vlade i ministra finansija. Predsednik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Odlazi da bi spasao Plenkovića"; oglasio se i premijer – objasniće

Izvor: B92, 06.Jul.2022

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, veruje da je ministar finansija Zdravko Marić podneo ostavku da bi spasao premijera Andreja Plenkovića...Iznenadna ostavka Marića, jednog od najuspešnijih ministara u Plenkovićevoj vladi, iznenadila je hrvatsku javnost, a komentari tim povodom su različiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.