Hrvatski MUP: Sutra nastavak potrage!

Izvor: S media, 27.Jun.2011, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski MUP: Sutra nastavak potrage!

Hrvatska policija je popodne prekinula pretragu terena u potrazi za telom Antonije Bilić iz Drniša, potvrdila je za S media portal Marina Mandić iz MUP-a Hrvatske.Do sada nije pronadjen ni jedan relevantan trag koji bi ukazao na nestanak sedamnaeostogodišnje devojke, rekla je ona.

Hrvatska policija je za danas završila pretragu terena za potragom tela Antonije Bilić iz Drniša, potvrdila je za S media portal saradnica portparola hrvatskog MUP-a Krunoslava Borovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Marina Mandić.

Pretraga je prekinuta oko 15.30 sati na području Oklaja, Kistanja, uključujući i oblast Reke Krke i biće nastavljena sutra.Snage hrvatske policije i gorske službe spašavanja nisu do sada uspele da pronadju nikakve relevantne tragove vezane za nestanak sedamnaeostogodišnje devojke, rekla je Mandićeva.

Ranije je "Blic" javio da je telo Antonije Bilić iz Drniša pronađeno na mestu koje je policiji pokazao Dragan Paravinja, vozač kamiona koji je priznao da je ubio, a zatim bacio u reku sedamnaestogodišnju devojku što je Mandićeva za S media portal demantovala.

Da telo Antonije Bilić još nije pronađeno potvrdila je za S media portal i portparol Policijske uprave Šibensko-kninske uprave Marica Kosor.

Inače, Ana Bilić, sestra nestale 17-godišnjakinje Antonije Bilić čije je ubistvo priznao uhapšeni Dragan Paravinja, na fejsbuk stranici posvećenoj Antoniji saopštila je da porodica Bilić ne veruje u legitimnost priznanja Paravinje.

Kosor: Preduzeti sve da Paravinja bude izručen Hrvatskoj

Dragan Paravinja priznao silovanje i ubistvo! (VIDEO)

Više o slučaju nestanka Antonije Bilić iz Drniša i hapšenja Dragana Paravinje možete pročitati OVDE.

Dragan Paravinja na putu za Istočno Sarajevo

Sudska policija preuzela je iz Centra javne bezbednosti Banjaluka Dragana Paravinju, koji je juče uhapšen u rejonu Srpca, radi njegovog prebacivanja u Kazneno - popravni zavod "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Mirna Šoja rekla je danas da je četrdesetotrogodišnji Dragan Paravinja na putu za Istočno Sarajevo na osnovu ranije izrečene mere pritvora Osnovnog suda u Sokocu zbog kriivčnog dela silovanja.

Osnovni sud u Sokocu je 2005. godine izrekao meru pritvora Paravinji na osnovu centralne poternice za njim, koja je raspisana zbog kriivčnog dela silovanja, koje je počinio 2002. godine na području Istočnog Sarajeva.

Ona je rekla da će Osnovni sud u Sokocu doneti konačnu odluku u vezi pritvora Paravinje, nakon čega će ga predati u nadležnost Suda BiH, koji treba da odluči u vezi njegove eventualne ekstradicije Hrvatskoj, čiji je i državljanin.

Paravinja ima i državljanstvo Srbije, gde je takođe za njim raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Sestra Antonije Bilić na mestu potrage

Oko 12.40 časova do policijskog punkta na ulazu u kanjon Krke stigla je Ana Bilić, sestra nestale Antonije.

- Molimo se Bogu za našu sestru. Ne verujemo u legitimnost istrage i verodostojnost priznanja koje je dao monstrum. Država je u potpunosti zakazala kada je dopustila da osoba kao Paravinja slobodno šeta kroz tri države! Porodica ne veruje da je Antonija mrtva - rekla je Ana Bilić.

Ona je zahvalila premijerki Jadranki Kosor na podršci i tražila da u sličnim situacijama tri države bolje sarađuju i da se u istragu osim srpskog MUP-a uključe i psihijatri i psiholozi kao i da se dokumenti dostave istrazi u Hrvatskoj. Ana Bilić je uverena da se Paravinjina supruga može okarakterisati kao pomagač.

(S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.