Hrvatski Eskobar izručen Zagrebu

Izvor: Mondo, 06.Apr.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski Eskobar izručen Zagrebu

Stjepan Prnjat (47), koji je osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, danas je izručen Hrvatskoj iz Slovenije, gde je ranije uhapšen.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Prilikom izručenja Prnjata, koga hrvatski mediji nazivaju "hrvatski Eskobar", centar Rijeke bio je blokiran, prenosi Index.hr.

"Tokom današnjeg dana pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku saradnju uspešno su realizovali predaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku", navela je hrvatska policija u saopštenju.

Putevi droge: Kako je "pao" hrvatski Eskobar

Prnjat je uhapšen u Sloveniji 8. marta, tokom akcije protiv lanca krijumčara droge nazvane "Nana".

U akciji je uhapšeno šest hrvatskih, dva holandska i jedan španski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Evropu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplenila 100 kilograma kokaina.

Prnjat je osumnjičen kao jedan od glavnih u tom lancu, a njegov slovenački advokat ranije je kazao da se protivi izručenju zbog navodne "medijske hajke" koja se u vezi sa njegovim slučajem vodi u Hrvatskoj i da smatra da bi moglo da mu se sudi i u Sloveniji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.