Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska traži Hrvoja Petrača

Zagreb -- Hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je da će zatražiti od Izraela da izruči Hrvatskoj biznismena Hrvoja Petrača.

Hrvatska Petrača optužuje da je pomagao odbeglom haškom optuženiku Antu Gotovini. "Potvrđeno nam je da se Petrač nalazi u Izraelu i preuzeli smo sve neophodne mere kako bi on bio prebačen u Hrvatsku", rekao je Mesić novinarima u Zagrebu.

Protiv Petrača je u martu 2004. podignuta optužnica zbog organizovanja i umešanosti u otmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maloletnog sina generala Hrvatske vojske Vladimira Zagorca. Osuđen je na šest godina zatvora, ali je tada pobegao iz zemlje. Petrač je utočište u Izraelu našao zahvaljujući vezama koje je napravio sredinom 90-ih godina, kada je upravo sa generalom Zagorcem i još nekim danas penzionisanim hrvatskim generalima u toj zemlji razgranao biznis trgovine oružjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.