Hrvatska poslanica prošla ispitivanje na masakriranom engleskom VIDEO

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska poslanica prošla "ispitivanje" na "masakriranom" engleskom VIDEO

Hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu Dubravka Šuica odgovarala je na engleskom jeziku koji joj, u najmanju ruku, ne ide najbolje.

I pored toga, hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu dobila je zeleno svetlo na odboru za ustavna pitanja EP za potpredsednicu Evropske komisije za demokratiju i demografiju.

Hrvatsku kandidatkinju saslušao je taj Odbor proširen članovima Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja, kao i Odbora za ženska prava i ravnopravnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spolova.

Međutim, sadržaj saslušanja Dubravke Šuice ostao je u senci njenog izlaganja na engleskom jeziku.

Njeno snalaženje na nematernjem jeziku dobilo je na težini naročito zbog činjenice da je Šuica profesorka engleskog jezika koja je godinama radila u raznim školama. Osim toga, Šuica je već godinama u Briselu, gde se svakodnevno suočava s razgovorom na engleskom.

Učiteljica sa rezidencijama

Tokom ispitivanja, dobila je pitanje o poreklu svoje imovine, o čemu se u Hrvatskoj trenutno naširoko polemiše.

Martin Soneborn konstatovao je da je Dubravka Šuica pre 20 godina bila učiteljica u stanu od 60 kvadrata, a da joj sada "ide jako dobro".

Rekao je da sada ima automobile, rezidencije, upitavši hoće li tako pomoći i siromašnim građanima.

Iako je takva vrsta pitanja zabranjena jer se ne radi o temi, piše HRT, Šuica je ipak odgovorila.

"Kada govorite o meni od pre 20 godina, to nije istina. Neću u detalje, ali to nije unutar ovog doma, pre 20 godina sam živela sa svojim suprugom u našem porodičnom domu, koji je pomorski kapetan. Zarađivao je pristojnu platu. Ako vas zanima, moja imovinska karta je uvek bila dostupna u svakoj instituciji u kojoj sam radila", rekla je Šuica.

Dodala je da je "sve transparentno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.