Hrvatska odustaje od kupovine aviona F-16

Izvor: Mondo, 03.Jan.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska odustaje od kupovine aviona F-16

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će Hrvatska, najverovatnije, odustati od kupovine borbenih aviona "F-16" od Izraela.

Foto: Youtube/screenshot/US Military Power ilustracija

On je naveo da u ovom poslu postoje problemi u takozvanom davanju saglasnosti SAD na transfer tehnologije trećoj strani, odnosno Hrvatskoj, dodavši da se čeka izjašenje Izraela.

"Mi do poslednjih nekoliko sedmica nismo imali takva saznanja da će se SAD usprotiviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << transferu aviona `F-16` Barak, koji bi u sebi imali ugrađenu određenu tehnologiju koju je izraelska vojna industrija ugradila u te avione", rekao je Plenković.

On je istakao da je visok stepen verovatnoće da će hrvatska vlada poništiti odluku o nabavci ovih aviona, prenose hrvatski mediji.

AP: Hrvatska vodi trku u naoružanju sa Srbijom

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković: Hrvatska će najverovatnije odustati od kupovine F-16

Izvor: Blic, 03.Jan.2019

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će Hrvatska, najverovatnije, odustati od kupovine borbenih aviona F-16 od Izraela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.