Hrvatska, izbeglice pristižu i odlaze

Izvor: RTS, 27.Sep.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska, izbeglice pristižu i odlaze

U Hrvatsku je do nedelje ušlo 73.500 izbeglica, a u prihvatni centar u Opatovcu migranti stižu i dalje i iz njega ubrzo odlaze, pokazuju podaci hrvatske policije. Za sada bez potrebe za zatvaranjem granice sa Srbijom, poručio ministar Ante Kotromanović.
U prihvatni centar u Opatovcu u noći između subote i nedelje stiglo je oko 1.300 izbeglica, a iz centra ih je otišlo 2.500, navodi Hina, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

Izbeglice koje su noćas napustile Opatovac u dva voza su sa železničke stanice u Tovarniku upućene prema Mađarskoj, potvrdila je policija.
Najveći broj od 1.300 pristiglih izbeglica u Hrvatsku je ušao preko Bapske, dok je osamdesetak izbeglica ušlo preko Tovarnika.
Na području Strošinaca, na južnom delu srpsko-hrvatske granice, više nema izbeglica. Tamo ih je u subotu bilo nekoliko hiljada, međutim, vozovima su svi odvezeni prema mađarskoj granici.
U prihvatnim centru u Opatovcu oko 9.30 se nalazilo oko 500 izbeglica, a pristigla su i dva autobusa s novim izbeglicama koje su u Hrvatsku ušle preko Bapske, severno od Tovarnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.