Hrvatska: Postavili bombu iz obesti

Izvor: Mondo, 27.Jan.2013, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Postavili bombu iz obesti

Pritvor od mesec dana određen je šestorici muškaraca uhapšenim zbog povezanosti sa eksplozijom na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba.

Pritvor im je odredio istražni sudija Opštinskog suda u Zagrebu, a o celom slučaju detalje su danas na konferenciji za novinare objavili policijski zvaničnici.

Oni su, između ostalog, naveli da su među bombašima otac i sin, te da su uhapšeni mladići mahom iz uglednih porodica.

Načelnik zagrebačke Policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uprave Goran Burušić rekao je da je motiv osumnjičenih obest, odnosno suluda ideja pojedinaca koji od lagodnog života ne znaju što bi sa sobom, prenose hrvatski mediji.

On je potvrdio kako je jedan od osumnjičenih došao sam u policiju, dok je drugi zaustavljen na graničnom prelazu.

Jedan od uhapšeni je sin privrednika, a drugi brat vatrogasca poginulog na Kornatima i član Omladine vodičkog HDZ-a.

Napad na centralnom zagrebačkom trgu isplaniran je u Vodicama još u decembru prošle godine.

Uhapšeni muškarci nabavili su tri komada vojnog eksploziva, a osumnjičeni 58-ogodišnjak, otac jednog od mladića, naučio ih je kako rukovati njime i postaviti eksplozivnu napravu.

Dvojica osumnjičenih uhapšena su u Zagrebu, a trojica na području Šibensko-kninske županije.

Neki od uhapšenih već su evidentirani u policiji.

Uhapšenim muškarcima preti maksimalna kazna od pet godina zatvora.

U sredu, 23. januara, u 2.30 časova, na Trgu bana Jelačića odjeknula je eksplozija u kojoj niko nije povređen, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Ovo je treća eksplozija u Zagrebu u poslednje dve nedelje. Policija i dalje ne može da potvrdi da li je ona povezana sa dve ranije eksplozije.

Zagreb su ranije pogodile dvije snažne eksplozije - prva u sredu, 9. januara u Podsusedu, a druga 11. januara na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje.

(Srna, foto: Beta/Xinhua/Miso Lisanin)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bombaši" iz Zagreba u pritvoru

Izvor: RTS, 27.Jan.2013

Zbog povezanosti sa eksplozijom na Trgu bana Jelačića šestorici osumnjičenih određen pritvor od mesec dana. Načelnik zagrebačke policije Goran Burušić rekao da je motiv napada "suluda ideja pojedinaca koji od lagodnog života ne znaju šta bi sa sobom"...Šestorici muškaraca koji su prošle...

Nastavak na RTS...

Hrvatska: Postavili bombu iz obesti

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2013, 03:27

Pritvor od mesec dana određen je šestorici muškaraca uhapšenim zbog povezanosti sa eksplozijom na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba. Pritvor im je odredio istražni sudija Opštinskog suda u Zagrebu, a o celom slučaju detalje su objavili policijski zvaničnici. ..U eksploziji na Trgu bana Jelačića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.