Hrvatska: E-propusnice obezvređuju meru ograničavanja kretanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 12:28

Hrvatska: E-propusnice obezvređuju meru ograničavanja kretanja

Više od 10 odsto građana Hrvatske dobilo je propusnicu za napuštanje mesta prebivališta ili stalnog boravišta kako bi mogli odlaziti na posao, a prema poslednjim podacima izdato je više od 600.000 tih dokumenata, što meru ograničavanja kretanja čini prilično besmislenom, piše danas Index.hr.

Izvor iz granične policije tvrdi za taj zagrebački portal da se propusnice koriste i za svakodnevni prelazak državne granice, iako bi prema naredbi štaba Civilne zaštite svako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ko pređe granicu morao na 14 dana u izolaciju.

"Samo u mojoj smeni jutros je prošlo više od 130 automobila preko graničnog prelaza. Svi su imali e-propusnice", rekao je za Index granični policajac koji radi na prelazu prema Bosni i Hercegovini u južnom delu Hrvatske.

Na tom je području veliki broj dnevnih migranata, hrvatskih državljana koji žive u Bosni i Hercegovini, a rade u Hrvatskoj.

"Procenjuju da je izdato oko 3.500 takvih propusnica. Svaki dan s njima prelaze granicu", rekao je granični policajac upozoravajući da naredba o obaveznoj izolaciji nakon prelaska granice za te osobe praktično ne vredi. Nema je ko kontrolisati u BiH, a i kako isti ljudi svaki dan prelaze granicu jasno je da nisu u izolaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.