Hrvatica suspendovana zbog RASIZMA

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatica suspendovana zbog RASIZMA

Prvi sekretar hrvatske ambasade u Berlinu Elizabeta Mađarević suspendovana je i povučena sa te pozicije.

Foto: Mondo/Mario Milojević

Inspekcija Ministarstva spoljnih i evropskih poslova predložila je da joj se uruči otkaz zbog

objavljivanja rasističkih i ksenofobičnih sadržaja na Facebooku, objavio je Jutarnji list.

Ocenjeno je da se Mađarević ogrešila o zakone i Etički kodeks, koji obavezuje diplomate da štite ugled Hrvatske u inostranstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Prema navodima Jutarnjeg lista, Mađarević je na društvenim mrežama iznosila rasističke, ksenofobne i homofobne sadržaje, a "prozivala" je i nemačku kancelarku Angelu Merkel i predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića.

Nakon izbijanja afere, Mađarević je reagovala izjavom da nije "niti funkcioner, ni političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost".

"Imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam I koje delim slobodno, jer živim u slobodnoj zemlji", rekla je Mađarević.

Kasnije je za časopis Feniks tvrdila da joj je Facebook profil hakovan.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.