Hrvati se zakleli pred Kurcom: Srbi će pasti za rat 90-ih

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati se zakleli pred Kurcom: Srbi će pasti za rat 90-ih

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač najavio je da će Hrvatska činiti sve kako bi se jasno znalo ko je odgovoran za ratove ’90. godina.

On je rekao da će se to učiniti kako bi jednom, kada, kako je rekao, budemo imali zajedničku definiciju, mogli početi da normalno razvijamo i stvaramo prijateljske susedske odnose.

Kovač je, nakon razgovora sa šefom diplomatije Austrije Sebastijanom Kurcom u Beču, novinarima rekao da će Hrvatska biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istrajna u rešavanju pitanja "univerzalne jurisdikcije", zakona Srbije iz 2003. prema kojem može se suditi za ratne zločine i građanima koji nisu njeni državljani i za zločine koji nisu počinjeni na njenim teritorijama.

Govoreći o izazovima Hrvatske u pogledu susednih zemalja, Kovač se još jednom osvrnuo na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i diplomatama poručio da je ta presuda "uvreda za sve žrtve velikosrpske agresije i njihove potomke" te da jedna takva presuda ne može pridoneti "boljem razumevanju među susedima".

- To je loše za odnose između Hrvatske i Srbije i time loše i za EU - kazao je Kovač, prenela je Hina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kovač: Hrvatska će insistirati na odgovornima za ratove 90.

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2016

BEČ/ZAGREB - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač najavio je da će Hrvatska činiti sve kako bi se jasno znalo ko je odgovoran za ratove 90-ih i kako bi jednom, kada, kako je rekao, budemo imali zajedničku definiciju, mogli početi da normalno razvijamo i stvaramo prijateljske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.