Hrvati prekrstili rođaka Patrijarha Pavla u Albanca

Izvor: S media, 06.Avg.2011, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati 'prekrstili' rođaka Patrijarha Pavla u Albanca

Srbina Stanka Stojčevića, rođaka pokojnog srpskog patrijarha Pavla, država Hrvatska posthumno je pokrstila u Albanca!Nevenka Stojčević, ćerka "pokrštenog" Stanka, kaže da Hrvati, da bi smanjili broj Srba koji su tamo živeli, masovno menjaju nacionalnost umrlih.

Stankova ćerka Nevenka Stojčević (58) svedoči da hrvatske vlasti masovno menjaju nacionalnost umrlih s ciljem da smanje broj Srba koji su do 1990. godine živeli u Hrvatskoj i lažiranim ciframa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pokažu da nije bilo etničkog čišćenja tokom rata.

Mitrović šalje avione da dokaže istinu!

Hrvatska nije spremna da se suoči s prošloću

Papa uznemirio Hrvatsku

Stanko Stojčević rođen je 1930. u Donjem Predrijevu kraj Slavonske Orahovice, a umro 1993. godine u Bilju kraj Osijeka, gde je živeo i radio ceo život.

Sličnu sudbinu naprasnog pokrštavanja doživela je i srpska porodica Arsenović, o čemu je P r e s s nedavno pisao.

Predraga Arsenovića, koji je umro pre 13 godina, država Hrvatska je pokrstila u Hrvata.

Njegov sin Srećko otkrio je prevaru kada je vadio izvode iz matične knjige rođenih u Zagrebu. On je tada kazao da je ubeđen da Hrvatska namerno falsifikuje istoriju i apelovao na reakciju srpskih vlasti.

Istina u crkvenim knjigama

- Kada sam pročitala tekst, shvatila sam da slučaj mog oca nije usamljen. Da mi je otac tuđom voljom postao Albanac, uverila sam se, kao i Arsenović, kada sam pokušavala da izvadim izvod iz matične knjige rođenih (rodni list). Naime, iz Matičnog ureda u Zdencima nekoliko puta su mi slali rodni list sa netačnim podacima. Uz to, nijednom nije bila ispunjena rubrika „narodnost", iako smo mi uvek izražavali svoju pripadnost srpskom narodu - priča Nevenka.

Zato je, kako kaže, morala da ode u Hrvatsku, u glavni Ured državne uprave za virovitičko-podravsku županiju u Slavonskoj Orahovici, i interveniše da se pogrešni podaci konačno isprave.

Međutim, dok je pokušavala da sredi, kako je mislila, čisto birokratski propust, doživela je još veći šok.

(P r e s s)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.