Hapšenje zbog ratnog zločina u Zvorniku

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog ratnog zločina u Zvorniku

Tri osobe osumnjičene za zločin protiv čovečnosti na području Zvornika uhapšene su po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
Uhapšeni se terete za ratni zločin počinjen prilikom napada na selo Jusići kod Zvornika, u maju 1992. godine, kada je ubijeno 48 civila bošnjačke nacionalnosti, prenosi portal Kliks.
Po nalogu tužioca Posebnog odelenja za ratne zločine, policijski službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SIPA su locirali, identifikovali i uhapsili Branka Studena rođenog (1963) u Zvorniku, Peru Radića zvanog Jarac, (1959) iz Zvornika i Božu Vidovića (1954) takođe iz Zvornika.
Osumnjičeni su pod istragom Posebnog odeljenja za ratne zločine i terete se da su, kao pripadnici Teritorijalne odbrane Srpske opštine Zvornik učestvovali u širokom i sistematskom napadu na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Zvornika i okoline i učestvovali u napadu na selo Jusiće, nastanjeno civilnim stanovništvom bošnjačke nacionalnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAPŠENJE U ZVORNIKU Lisice stavljene trojici Srba zbog ratnih zločina u Zvorniku

Izvor: Blic, 13.Dec.2018

Po nalogu Tužžilašštva Bosne i Hercegovine, danas su uhapššene tri osobe osumnjičene za zločin protiv čovečnosti na području Zvornika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.