Hapšenja zbog organizovanog kriminala u BiH

Izvor: RTS, 30.Nov.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog organizovanog kriminala u BiH

Pet osoba privedeno je u akciji policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da su učestvovali u organizovanom kriminalu i državu oštetili za više miliona konvertibilnih maraka, javili su mediji.
U akciju čiji je kodni naziv "Rebus", koja se provodi na širem području Sarajeva, privedeno je pet osoba zbog sumnje da su počinile krivična dela utaje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poreza, krivotvorenja ili uništenja poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, podnošenja lažne poreske prijave i pranja novca, javlja Fena.
Slobode su lišeni A. M. (44), A. Ć. (43), E. Š. (30), A. B. (31) i A. M. (46).
U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na 14 lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Optuženi se sumnjiče da su krivična dela počinili obavljajući različite dužnosti u privrednim društvima "Mrkva Grup d. o. o. Sarajevo" i "Mrkva d. o. o. Sarajevo".
Sumnja se da je nezakonitim aktivnostima osumnjičenih budžet BiH oštećen za više miliona konvertibilnih maraka, saopšeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prilikom rada na tom predmetu, policijski službenici SIPA ostvarili su blisku saradnju sa službenicima Poreske uprave Federacije BiH, a aktivnosti su provedene u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.
Osumnjičene osobe su privedene u službene prostorije SIPA, gde će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu i počiniocima, biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju SIPA.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.