Haos u Podgorici zbog kašnjenja leka za narkomane

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Podgorici zbog kašnjenja leka za narkomane

Obezbeđenje apoteke u Bulevaru svetog Petra Cetinjskog moralo je da reaguje zbog građana koji su bili nezadovoljni nedostatkom leka za odvikavanje od droga, pišu Vijesti.

Foto: screenshot/YouTube

Reč je o leku "buprenorfin" koji se već godinama koristi umesto metadona u lečenju ovisnika od opijata.

Koristiti se tokom detoksikacije kod heroinske (metadonske) zavisnosti kako bi se sprečio razvoj simptoma krize ili ukoliko su simptomi već nastupili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kako bi se značajno umanjila nastala patnja.

ŠAMANSKI OPIJAT: Nova droga se širi Srbijom?!

Vijestima je iz Montefarma rečeno da će u državne apoteke u Podgorici i Nikšiću lek “buprenorfin” stići danas, kao i da je pojačano obezbeđenje apoteke u kojoj se ovaj lek prodaje zbog "nezadovoljnih građana za koje u apoteci nije bilo leka".

Lek koji se koristi za odvikavanje od droga stiže danas i u apoteke u Baru i Ulcinju dok će u druge gradove stići narednih dana, rečeno je iz Montefarma.

Srpska narko mafija ostala bez pola tone kokaina!

"Buprenorfin" se izdaje na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Jedna tableta "buprenorfina" u apotekama u Crnoj Gori košta oko 20 evra.

STIŽE OPASNA DROGA: 4-FBF dolazi iz Slovenije

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.