Han: Hitno formirati vladu BiH, nephodno za proces evropskih integracija

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Hitno formirati vladu BiH, nephodno za proces evropskih integracija

Odlazeći evropski komesar za proširenje Johanes Han ukazao je u danas objavljenom saopštenju da je formiranje vlada BiH neohnodno za proces evropske integracije te zemlje i pozvao predsedništvo BiH da ohrabri političko vodjstvo zemlje da sprovede dogovor od 5. avgusta.

"Očekujem od njih da ispune svoju odgovornost i nastave dijalog sa ciljem imenovanja Saveta ministara bez daljeg odlaganja, gotovo godinu dana od održavanja izbora", napisao je Han u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je dodao da je to neophodno sprovesti na osnovu mišljenja Evropske komisije o aplikacije BiH za članstvo u EU.

"Ne postoji verodostojna alternaiva evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Sadašnja blokada podriva legitimna očekivanja gradjana BiH za prosperitetnom budućnošću u sopstvenoj zemlji," zaključio je Han.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.