Izvor: B92, 27.Jun.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Kažnjena zbog šajkače

Zagreb -- Prekršajni sud u Gračacu kaznio je Aleksandru M. sa 300 kuna (oko 38 evra) zbog nošenja šajkače sa grbom Srbije na komemoraciji žrtvama logora u Jadovnom.

Aleksandra M. je kaznu odmah platila i poručila da će "to platiti Pupovac", prenosi "Večernji list".

Ona je tom izjavom aludirajula na to što je Srpsko narodno veće Milorada Pupovca bilo među organizatorima komemoracije u logoru.

Pre samog početka skupa, na koji je došao predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatske Ivo Josipović, devojku su, zbog šajkače primetili mnogi, pa je pravoslavni sveštenik od nje zatražio da skine kapu.

Poslušala ga je i zatakla šajkaču za pojas, ali ju je odvela policija.

Na sudu Aleksandra M. je ispričala da nije imala nameru bilo koga da uvredi ili uzemiri.

Ona je objasnila da je mislila da se počast odaje samo poginulim Srbima, pa je zato i došla na skup, a da joj nije bilo ni na kraj pameti da će se tu naći i pripadnici drugih naroda.

Sudija joj je odredila kaznu od 300 kuna, zato što se na komemorativnom skupu ne sme isticati ni jedan narod, a ona je isticala srpstvo, prenosi list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpkinja kažnjena sa 38 evra jer je u Jadovnom nosila šajkaču!

Izvor: Press, 27.Jun.2010

Komemoracija za više od 40.000 ubijenih Srba, Jevreja, Roma, Hrvata i drugih antifašista u nekadašnjem ustaškom logoru Jadovno kod Gospića, pored toga što su joj prisustvovali predsednik Hrvatske Ivo Josipović i majka predsednika Srbije Borisa Tadića, Nevenka, ostaće zapamćena i po Aleksandri...

Nastavak na Press...

ZBOG NOŠENJA SRPSKOG GRBA U HRVATSKOJ KAŽNJENA 38 €

Izvor: Kurir, 28.Jun.2010, 10:02

BEOGRAD - Dvadesetogodišnja Aleksandra Milovanović iz Beograda kažnjena je sa 300 kuna jer je na komemoraciji žrtvama ustaških zločina u Jadovnom nosila kapu sa srpskim grobom!..Aleksandra za Kurir priznaje da je član Obraza, da joj je deda bio četnik, zbog čega su joj progonili oca u vreme...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.