HDZ-ovac udario devojčicu kolima, dobio prekršajnu prijavu

Izvor: B92, 06.Maj.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HDZ-ovac udario devojčicu kolima, dobio prekršajnu prijavu

Hrvatska -- Devojčici koju je danas automobilom u Krapini udario saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek u bolnici su utvrđene lakše povrede.

Protiv njega će biti podnet prekršajni nalog, izvestila je nakon policija, koja nije navela ime vozača.

Tušek je pre rekao za Hinu da je svojim automobilom danas oko 12.00 sati u Krapini udario devojčicu te da je ona nakon preventivnog pregleda u Opštoj bolnici u Zaboku puštena kući jer nema povreda, prenosi Novi List.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema saopštenju krapinsko-zagorske Policijske uprave, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 11,50 sati u Ulici Ivana Rendića kod broja 17 lakše je povređeno dete (2008.).

"Uviđajem i dosad prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renoom krapinskih registarskih oznaka te da se zaustavio ispred obeleženog pjšačkog prelaza kako bi propustio dete koje je stajalo na pešačkom prelazu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unapred, a da se prethodno nije uverio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju i ne vodeći pritom računa o smeru kretanja deteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolovou i prelazilo preko pešačkog prelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dete", saopštila je policija.

Alkotestom na mestu događaja kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola, navela je policija.

Detetu je pružena lekarska pomoć u Opštoj bolnici u Zaboku, gde su povrede okarakterisane kao lakše. Protiv vozača automobila zbog počinjenog saobraćajnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima biće izdat obavezni prekršajni nalog, stoji na kraju policijskog saopštenja.

Tušek je rekao da je u lakšoj saobraćajnoj nezgodi svojim automobilom udario devojčicu, da je bio s majkom i devojčicom u bolnici i nakon pregleda ih odvezao njihovoj kući. Nije želeo govoriti o okolnostima u kojima se dogodila nezgoda, ističući kako je na policiji da tačno utvrdi kako se sve dogodilo, što će pokazati uviđaj.

Potvrdio je da je lično pozvao policiju, to jest načelnika Policijske stanice da se "što hitnije pošalje policijska patrola na mesto nesreće". Rekao je kako se, nakon što je dao izjavu policijskim službenicima, požurio u zabočku Opštu bolnicu, gde je čekao rezultate preventivnog pregleda koji su, ponovio je, pokazali da devojčica na sreću nema povrede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.