Gruevski potvrdio ostavku

Izvor: Mondo, 15.Jan.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski potvrdio ostavku

Makedonski premijer Nikola Gruevski danas je deponovao svoju ostavku kod predsednika Sobranja Makedonije Trajka Veljanovskog.

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

Veljanovski je potvrdio da je primio pismenu ostavku premijera Gruevskog i rekao je da će postupati s njom u skladu sa ustavom i zakonima.

"Kao predsednik Sobranja, pratiću ishod današnjih razgovora političkih lidera s predstavnicima međunarodne zajednice. Nadam se da će politički lideri da uspeju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da prevaziđu međusobne izazove, radi daljeg demokratskog razvoja Republike Makedonije. Verujem da će u periodu koji sledi biti napravljen još jedan iskorak u ispunjavanju obaveze političkog dogovora", naveo je Veljanovski u pisanom saopštenju.

Danas u Skoplju evropski komesar za proširenje Johanes Han održava sastanke s liderima četiri najveće stranke u Makedoniji koje su potpisnice Dogovora iz Pržina, političkog dogovora o rešavanju političke krize u zemlji i kojim je predviđeno da se prevremeni parlamentarni izbori održe 24. aprila.

Juče je vladajuća stranka VMRO DPMNE predložila Emila Dimitrieva za premijera prelazne vlade u Makedoniji, koja bi trebala da bude formirana 100 dana pre izbora.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.