Grabar-Kitarović: Ne znam kako Vučić, ali ja sam razočarana

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Ne znam kako Vučić, ali ja sam razočarana

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je komentarišući odnose sa Srbijom da je razočarana što nije postignut napredak u rešavanju pitanja nestalih osoba iz rata 1990-tih godina i poručila da pre odlaska u zvaničnu posetu Srbiju želi bitan napredak u vezi s nestalima.

"Ne znam kako se oseća gospodin (Aleksandar) Vučić, ali ja se lično osećam razočarano što nismo postigli napredak na rešavanju pitanja nestalih osoba", rekla je Grabar Kitarović u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << intervjuu za današnju "Slobodnu Dalmaciju".

Ocenila je da se izlaslanici predsednika Hrvatske i Srbije, Ivan Vrkić i Veran Matić, izuzetno trude i izrazila nadu da će njihovi napori uroditi plodom.

"Za to je potrebna i saradnja institucija. A pre bilo kakvog odlaska u zvaničnu posetu Srbiji, želim bitan napredak u nalaženju nestalih osoba", istakla je Grabar-Kitarović.

Hrvatska predsedica je rekla da oseća duboku odgovornost prema porodicama nestalih i da će učiniti sve što je u njenoj moći za rasvetljavanje sudbine nestalih ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grabar Kitarović: Ne znam za Vučića, ali ja sam razočarana

Izvor: N1 televizija, 03.Nov.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je komentarišući odnose sa Srbijom, da je razočarana što nije postignut napredak u rešavanju pitanja nestalih osoba iz rata 1990-tih godina i poručila da pre odlaska u zvaničnu posetu Srbiju želi bitan napredak u vezi s nestalima..."Ne znam...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.