Gori i dalje kod Mostara i Srebrenice

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori i dalje kod Mostara i Srebrenice

Požar koji već nekoliko dana bukti na obroncima planine Velež približio se jutros mestu Rujištu kod Mostara i preti da ugrozi kuće u tom odmaralištu, a vatrena stihija se ne smiruje ni u opštinama Srebrenica i Bratunac.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je izjavio da je kanader iz Hrvatske jutros počeo da gasi požar u Rujištu, u čijoj blizini se nalazi na stotine porodičnih kuća.

Nad Mostarom se nadvio dim i pada pepeo, prenela je Fena, dodajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policija tvrdi da je požar podmetnut.

Na području opštine Konjic vatrogasci pokušavaju staviti pod kontrolu požar kod Boračkog jezera, koji se proširio zahvativši crnogoričnu šumu i endemsku vrstu crnog bora.

"Imamo informaciju da ćemo u toku dana imati na raspolaganju helikopter Oružanih snaga BiH. Činimo sve da dobijemo još jedan helikopter kako bi se koliko-toliko požar iskontrolisao", rekao je pomoćnik načelnika Konjica Husein Hodžić.

Požar je noćas zahvatio sa istočne strane brda Kvarc iznad Srebrenice, a postoji opasnost da se proširi na TV repetitor na kome su instalirani prenosni uređaji mobilne telefonije i nekoliko radio i televizijskih stanica.

Teren je nepristupačan i miniran i gašenje je nemoguće, saopšeno je iz Teritorijalne vatrogasne jedinice, čiji pripadnici vode bitku sa vatrom na lokaciji kod Zalazja, gde se požar također širi velikom brzinom.

U opštini Bratunac situacija je nešto stabilnija.

(agencije/MONDO, foto Ilustracija:Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.