Glavaš nije dao da ga pregledaju, vraćen u zatvor

Izvor: Mondo, 09.Mar.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavaš nije dao da ga pregledaju, vraćen u zatvor

Osuđenik za ratne zločine protiv srpskih civila, Branimir Glavaš koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja danas odveden u bolnicu, vraćen je u istražni zatvor u zagrebačkom Remetincu pošto lekarima nije dozvolio da ga pregledaju.

Foto: YouTube screenshot

Glavaš štrajkuje glađu i ne pije vodu od prošlog četvrtka, kada je pritvoren.

Jedan od njegovih advokata izjavio je Hini da je Glavašu danas pozlilo, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dodao da njegov klijent od trenutka stupanja u zatvor, pored štrajka glađu, odbija i da pije bilo kakvu tečnost.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud zaključio da je po Zakonu o ktivičnom postupku takva mera obavezna za okrivljene kojima je izrečena kazna duža od pet godina.

Odluka je doneta nakon žalbe tužilaštva na odluku vanraspravnog veća zagrebačkog Županijskog suda od 6. februara, koje je zaključilo da se Glavaš nakon izlaska iz zatvora u Mostaru može braniti sa slobode.

Tužilaštvo je istražni zatvor za Glavaša zatražilo ističući da je, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" od osam godina zatvora, na snazi presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora.

Glavaš smatra da je reč o presedanu u njegovom političko-pravosudnom progonu, koji traje deset godina i zbog toga je počeo štrajk glađu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.