Galijašević: Turković otvoreno podržava mudžahedine i ID

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 15:10

Galijašević: Turković otvoreno podržava mudžahedine i ID

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže da ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH otvoreno podržava zločine koje su počinili pripadnici Trećeg korpusa tzv. Armije BiH i odreda "El mudžahedin" nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995.

Ističe da je sramota za BiH da ona bude na čelu Ministarstva spoljnih poslova u Savetu ministara.

Galijašević je u izjavi za Srnu rekao da je Turkovićeva objavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na društevnoj mreži Fejsbuk jasno stavila do znanja da podržava mudžahedine i 'Islamsku državu'.

"Pritom, ona ne može u množini da govori da sudska presuda Sakibu Mahmuljinu nije presuda samo Sakibu već svima koji su, kako to ona kaže, branili zemlju od zločinaca. Ako je ona Sakib, nisam ja, kao ni veliki broj ljudi koji nisu okrvavili ruke u proteklom ratu", ističe Galijašević.

Upitao je "da li to ministarka Turković odobrava i podržava najmonstruoznije zločine koje su pre 25 godina nad srpskim civilima i vojnicima počinili pripadnici Trećeg korpusa, kojim je komandovao Mahmuljin, i njihovi saborci mudžahedini pristigli iz arapskih i drugih islamskih zemalja koji su brutalno odsecali glave srpskim vojnicima".

"Za njenu informaciju, prva velika vojna operacija 'Islamske države', uz masovno ritualno odsecanje glava Srbima, desila se upravo nakon paljenja i rušenja Vozuće 1995. godine. Da bi 'osvežila' svoje pamćenje, Turkovićeva bi trebalo da pogleda jezive snimke koji su obišli svet, a na kojima se vidi kako ti isti zločinci teraju srpske zarobljenike da ljube odsečene glave, a ne bi bilo zgoreg i da se priseti svoje ratne prošlosti", poručio je Galijašević, uz podsećanje na biografiju Turkovićeve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turkovićeva podrškom Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2021, 09:56

SARAJEVO - Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina, nepravosnažno osuđenog na deset godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.