Facebook nameštaljka: Crnogorac nije džihadista?

Izvor: Mondo, 05.Maj.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook nameštaljka: Crnogorac nije džihadista?

Baranin Junuz Slaković (65), otac Damira Slakovića (27), negirao je informacije da se njegov sin priključio Islamskoj državi (IS) i da je prijetio pojedinim građanima Bara i crnogorskim poslanicima.

Junuz kaže da je Damir u razgovoru majci kazao da „sve ono što se piše su izmišljotine”, te da bude mirna jer ništa od toga nije tačno, piše Dan.

Damir je navodno preko svog Facebook profila uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pretnje građanima Bara, i to kao član IS, a dok se nalazio u području između Sirije i Iraka, navodeći da će „ISIL doći i da neće imati milosti”. On je istovremeno, navodno, pretio poslanicima Rifatu Rastoderu (SDP), Dritanu Abazoviću (URA) i Azri Jasavić (Pozitivna).

Foto: printscreen

Međutim, njegov otac Junuz tvrdi da se Damir ne nalazi u Iraku, već u Turskoj. Odgovarajući na novinarsko pitanje da su se na Facebook profilu nalazile prijetnje koje je navodno njegov sin uputio i da se na toj društvenoj mreži prestavio kao član ISIL, Junuz kaže da je to laž i da mu je neko podmetnuo.

"Damir je pošao u Tursku pre četiri mjeseca kako bi našao posao, jer u Baru nije mogao da ga nađe. Godinama je u Baru radio kao obezbeđenje u bankama, Opštoj bolnici, turističkom naselju „Ineks”. Iako je išao i polagao ispite u Danilovgradu, nikada mu nisu dali licencu da bi nastavio ovaj posao, i on ga je, naravno, izgubio. Kakav je moj sin možete da pitate bilo kog građanina Bara, i mislim da niko neće reći ništa ružno za njega", priča za „Dan” Junuz, dodajući da je o ovoj, prosto neverovatnoj situaciji kada je u pitanju njegov sin, saznao od sestre koja živi u Petrovcu, i to u telefonskom razgovoru.

Foto: printscreen/facebook

On dodaje da su informacije koje su objavili pojedini mediji o njegovom sinu bile su šokantne za Junuza.

Kada me je sestra nazvala nisam znao ništa o tome šta su novine pisale o Damiru, a kad mi je rekla ne znam kako sam preživeo, iskreno da kažem. Mislio sam da ću dobiti infarkt srce mi je puklo. Damir je sin jedinac, nemam više dece, i za njega živim. I on je čuo za pisanje novina, ali je zvao majku i rekao joj da ništa od toga nije tačno. Pre odlaska u Tursku, Damir se posvađao sa nekoliko Starobarana, i ja sam ubeđen da su mu oni smestili sve ovo, uveren je Junuz", navodi otac.

On objašnjava da od kada je Damir pošao u Tursku sa njim kontaktiraju gotovo svaku noć telefonom. Inače, Slakovići su se doselili u Stari Bar pre 25 godina iz Međurečja, sela između Bara i Ulcinja, i sagradili kuću.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.