Europol se udružuje s protivterorističkim jedinicama u EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Europol se udružuje s protivterorističkim jedinicama u EU

Policijska agencija Evropske unije potpisala je sporazum o saradnji s evropskom mrežom specijalnih interventnih antiterorističkih jedinica, što bi po navodima Europola trebalo da dodatno obezbedi gradjane Unije. Prema danas potpisanom sporazumu, mreža Atlas koja je osnovana posle napada 11. septembra 2001. u SAD, uspostaviće kancelariju za podrušku u štabu Europola u Hagu koja će koordinisati vežbe i razvoj specijalnog orudja za te jedinice. Šef Atlasa Bernard Trajbenrajf rekao je da...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ONI ĆE ČUVATI EU: Evropol i Atlas prave evropske antiterorističke jedinice

Izvor: Kurir, 10.Okt.2018

HAG - Policijska agencija Evropske unije potpisala je danas sporazum o saradnji sa Evropskom mrežom za specijalne protivterorističke jedinice za intervenciju, koji će, kako je naveo Evropol, učiniti građane EU bezbednijima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.