Izvor: RTS, 04.Okt.2022, 13:36

Eksplozija u bugarskoj fabrici oružja, troje mrtvih

Najmanje tri osobe poginule su u eksplozijama koje su potresle fabriku naoružanja Arsenal u Kazanlaku, javljaju bugarski mediji. Opozicija je, ranije, tvrdila da se iz oružje iz ove fabrike tajno prevozi u Ukrajinu, što je vlast demantovala.
Dve snažne eksplozije potresle su fabriku naoružanja Arsenal u Kazanlaku, javljaju bugarski mediji, navodeći da još uvek nije poznat razlog nesreće.

U eksplozijama su poginule najmanje tri osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je još nekoliko povređeno.
Na mesto eksplozije odmah su upućene spasilačke ekipe i hitna pomoć.
Fabrika naoružanja Arsenal pominjana je pre nekoliko meseci u žestokoj razmeni optužbi između vlasti i opozicije, koja je tvrdila da se automatske puške i municija iz Kazanlaka, tajno, prevoze u Ukrajinu.
Tadašnja bugarska vlada je ove tvrdnje odbacila kao neosnovane.
Opozicija je Kazanlak navela kao jednu od tačaka na kojima se oružje utovara u kamione, odakle se preko Poljske, isporučuju ukrajinskim oružanim snagama.
U fabrici Arsenal zaposleno je oko 5.000 ljudi, koji proizvode bugarske verzije "kalašnjikova", bacače granata, minobacače, protivavionske topove i razne vrste municije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u bugarskoj fabrici oružja, troje mrtvih

Izvor: B92, 04.Okt.2022

Najmanje tri osobe poginule su u eksplozijama koje su potresle fabriku naoružanja Arsenal u Kazanlaku, javljaju bugarski mediji...Opozicija je, ranije, tvrdila da se iz oružje iz ove fabrike tajno prevozi u Ukrajinu, što je vlast demantovala, prenosi RTS...Dve snažne eksplozije potresle su fabriku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.