Džonson pozvao građane Makedonije da izađu na referendum

Izvor: RTS, 09.Sep.2018, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson pozvao građane Makedonije da izađu na referendum

Američki senator Ron Džonson, koji boravi u poseti Makedoniji, pozvao je građane te zemlje da izađu i glasaju na predstojećem referendumu o promeni imena njihove države.
"Izađite i iskoristite svoje pravo glasa, dajte do znanja liderima vaše zemlje da podržavate naciju i njeno pristupanje evroatlanskim institucijama", rekao je Ron Džonson obraćajući se novinarima posle sastanka sa makedonskim premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zoranom Zaevim. 

Džonson, koji je i predsedavajući američkog Komiteta za unutrašnju bezbednost, rekao je da je imao dobar sastanak sa Zaevim i poručio da u poseti Makedoniji boravi kako bi ponudio američku podršku celokupnom procesu – od rešenja spora oko imena do pristupanja zemlje EU i NATO-u. 
Dodao je da je od izuzetne važnosti da Makedonija i Grčka reše spor oko imena, prenosi MIA. 
"Svakako želimo da ohrabrimo rešavanje ovog problema, to je jedini način da se Makedonija pridruži NATO-u", rekao je Džonson. 
Na sastanku sa Zaevim Džonson je, takođe, pohvalio hrabrost Skoplja i Atine da dugogodišnji spor oko imena reše potpisivanjem sporazuma i strateškom saradnjom. 
Američki senator sastao se i sa predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem, a na sastanku je ponovio da je u Makedoniju došao kako bi potvrdio američku podršku toj državi da prevaziđe "poslednju prepreku" ka punopravnom članstvu u NATO-u.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Džonson pozvao građane Makedonije da izađu na referendum

Izvor: Blic, 09.Sep.2018

Američki senator Ron Džonson, koji boravi u poseti Makedoniji, pozvao je danas građane te zemlje da izađu i glasaju na predstojećem referendumu o promeni imena njihove države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.