Dušku Šariću 5,5 godina zatvora

Izvor: B92, 30.Dec.2013, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušku Šariću 5,5 godina zatvora

Podgorica -- Viši sud u Bijelom Polju osudio je Pljevljake Duška Šarića (33) i Jovicu Lončara (49) na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog od šverca droge.

Oni su osuđeni u ponovnom postupku.

Duško Šarić je rođeni brat odbeglog narko bosa Darka Šarića, za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu.

Optužnica je teretila Šarića i Lončara da su oprali 19 miliona evra, za koje se sumnja da su stečeni švercom droge i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminalom.

Oni su bili optuženi da su u periodu od 24. decembra 2007. do kraja 2010. godine putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikrili poreklo novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim delom izvršenim na organizovan način.

Na prvom suđenju, Šarić i Lončar su osuđeni na osam, odnosno šest godina zatvora, ali je Apelacioni sud Crne Gore poništio tu presudu.

Viši sud u Bijelom Polju odlučio je da Šariću i Lončaru produži pritvor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIJELO POLJE: Dušku Šariću pet godina zatvora za pranje novca!

Izvor: Kurir, 30.Dec.2013

PODGORICA - Viši sud u Bijelom Polju osudio je danas, u ponovnom postupku, Pljevljake Duška Šarića (33) i Jovicu Lončara (49) na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog od šverca droge...Duško Šarić je rođeni brat odbeglog narko bosa Darka Šarića, za kojim je Interpol Srbija...

Nastavak na Kurir...

Šarićev brat osuđen na 5 i po godina zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Dec.2013

Pljevljaci Duško Šarić (33) i Jovica Lončar (49), optuženi za milionsko pranje novca, osuđeni su na po pet i po godina zatvora pred Višim  sudom u Bijelom Polju. Šarić je brat odbjeglog Darka Šarića, koji je označen kao jedan od vođa balkanskih narko klanova. Podsjećamo, na prvom suđenju,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šarićevom bratu pet i po godina zatvora

Izvor: RTS, 30.Dec.2013

Duško Šarić, brat odbeglog narko bosa Darka Šarića, i Jovica Lončar osuđeni na po pet i po godina zatvora. Oni su osuđeni, jer su švercom droge i kriminalom "oprali" preko 19 miliona evra...Viši sud u Bijelom Polju osudio je Duška Šarića, brata odbeglog narko bosa Darka Šarića, na pet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.