Dodik uneo zastavu Republike Srpske u Predsedništvo BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik uneo zastavu Republike Srpske u Predsedništvo BiH

Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik, ispunio je predizborno obećanje i u svom kabinetu i svečanom salonu postavio zastavu Republike Srpske, preneli su banjalučki mediji.

Dodik je primio novoimenovanog ambasadora Srbije u BiH, Aleksandra Đorđevića, i tom prilikom je prvi put u Predsedništvu BiH istaknuta i zastava Republike Srpske.

Sarajevski portal Klix je preneo da je Dodik, ipak, izneo zastavu RS u svečani salon Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << BiH, gde je primio ambasadora Srbije.

Reč je o prvom sastanku Dodika sa nekim stranim ambasadorom u zgradi Predsedništva BiH.

Dodik je Đorđevića, kako se navodi, primio pod zastavama Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Republike Srbije.

Klix navodi da je reč o presedanu s obzirom na to da je bivši član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić primao akreditivna pisma isključivo pod zastavom države BiH, dok je zastavu manjeg bh. entiteta držao u svom kabinetu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.