Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pozvao na nastavak pregovora

Banjaluka -- Premijer Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas sve strane na nastavak pregovora o reformi policije.

Dodik je naglasio da je razočaran što u razgovorima održanim u četvrtak nije načinjen nikakav napredak, zbog nepostojanja volje bošnjačkih političkih partija da se uključe u dalje diskusije u ovoj fazi.

"Uprkos našim snažnim rezervama u pogledu legitimiteta Direkcije za reformu policije i načina na koji je njen konačni izveštaj načinjen, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Republika Srpska je pokazala volju da izveštaj razmatra kao osnovu za diskusiju i napravi velike ustupke, kao znak spremnosti da postignemo sprovodiv dogovor po ovom osjetljivom pitanju i otvorimo put pridruživanju Evropskoj uniji", rekao je Dodik.

On je podsetio da je Republika Srpska predložila ograničen broj amandmana na izveštaj Direkcije, koji su u potpunosti usklađeni sa tri evropska principa i koji u velikoj meri mogu doprineti postizanju konsenzusa.

"Naši predlozi nadograđuju već predložene amandmane koje je nedavno prezentovao prvi zamenik visokog predstavnika Rafi Gregorija na konačni izvještaj Direkcije", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je spremna da učini dodatne napore u cilju pronalaženja rešenja, zbog čega poziva ostale učesnike u razgovorima da i oni učine bar nekoliko koraka prema postizanju dogovora.

Dodik je upozorio da se zbog trenutne nespremnosti drugih stranka da razmatraju ove kompromisne predloge može izgubiti prilika za sve strane dođu do sporazuma pre 2. marta, kao roka za postizanje sporazuma o reformi policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.