Dodik odbio da se rukuje sa američkom ambasadorkom

Izvor: Mondo, 23.Apr.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odbio da se rukuje sa američkom ambasadorkom

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak izjavila je da je došla u Donju Gradinu da bi odala poštu svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predsednik RS Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Kormak koju je ranije proglasio "personom non grata" u tom entitetu BIH, navodeći da je ona jedna od najodgovornijih što je on na "crnoj listi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << SAD.

"Političari govore za sebe. i niti me brinu, niti želim da komentarišem političke gestove. Ono što je bitno jeste da se oda pošta žrtvama", kazala je Kormak, komentarišući Dodikov gest.

Ona je izrazila nadu da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja među ljudima.

Kormak je istakla da je bitno da se oda pošta žrtvama, i izrzi poštovanje prema svim građanima Republike Srpske i BiH koji su tu propatili.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Donja Gradina: Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Apr.2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Sjedinjenih Država Morin Kormak. Dodik je ambasadorku Kormak ranije proglasio "personom non grata" u tom entitetu BIH, optužujući je da je ona jedna od najodgovornijih što se našao na "crnoj listi" SAD. Ambasadorka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.