Dodik o Jeleni Trivić: Ne postaje se Srbin u predizbornoj kampanji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 07:02

Dodik o Jeleni Trivić: Ne postaje se Srbin u predizbornoj kampanji

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da gotovo histerično potenciranje odnosa sa Hrvatskom, koja u potpunosti poštuje Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku, izlazi iz okvira političkog i poprima oblike psihopatološkog.

"SDS i PDP su dobili istraživanja prema kojima ih građani Srpske ne doživljavaju kao patriote, pa su brže bolje ugurali Jelenu Trivić u 'Mali Zejtinlik', groblje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najboljih srpskih sinova, a onda svim grlima koja imaju počeli su da uzvikuju 'Dodik se sastao sa Milanovićem'", istakao je srpski član Predsedništva BiH za Srnu.

Dodik je naglasio da SDS i PDP nemaju nijedan konkretan odgovor na konkretan nacionalni, socijalni ili ekonomski izazov.

"Poverovali su da će brigada Kristijana Šmita postati srpska politička ponuda ako Trivićevu uslikaju u groblju 'Mali Zejtinlik', a horski udare na odnose sa Hrvatskom. Ne postaje se Srbin u predizbornoj kampanji, niti negirajući tuđi patriotizam", poručio je Dodik.

On je poručio da insistiranje na njegovim odnosima sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, za koga je Republika Srpska politička činjenica, sinhronizovna politička operacija opozicije iz Srpske sa muslimanskim političkim partijama.

"Republika Srpska je tako dočekala da muslimanske stavove u Srpskoj najvatrenije brane nazovi srpski politički predstavnici. Da nije bilo mene niko iz opozicije ne bi znao ni kada, ni ko je nad Srbima počinio zločin i bar meni nije nikada bio problem da stvari nazovem pravim imenom", rekao je Dodik.

Za 30 godina Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu

Dodik je sinoć izjavio je da je uvek imao jasnu politiku koja je značila jačanje Republike Srpske, ističući da je RS stabilnija nego ikada.

Naveo je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u Srpskoj, da je jedno vreme bio i opozicija, ali da nikada nisu izostajali pritisci stranaca, pa čak i prijetnje po njega i njegovu porodicu.

"One su me samo ojačavale da nastavim. Uvek sam se vodio time koliko moje ponašanje donosi ili odnosi Republici Srpskoj i da li je ugrožavamo ako kažemo da nešto nećemo", rekao je Dodik za RTRS.

On je rekao da je davno shvatio da Republici Srpskoj može pomoći jedino nedvosmislen stav odbrane njenih vrednosti.

"Za 30 godina, Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namera prema okruženju", istakao je Dodik.

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procena.

"Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu", naveo je Dodik.

Dodik ističe da je ponosan na kontakt koji ima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savetu bezbednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može da pomogne", rekao je Dodik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jasna politika – stabilniji nego ikada"

Izvor: B92, 26.Sep.2022

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je uvek imao jasnu politiku koja je značila jačanje Republike Srpske...Istakao je da je RS stabilnija nego ikada...Naveo je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u Srpskoj, da je jedno vreme bio i opozicija, ali da nikada nisu...

Nastavak na B92...

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2022

VLASENICA - Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu da preživi samo ako je jedinstvena, a da svaka podjela znači njeno lagano umiranje i nestanak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.