Dodik: Stranci dali 40 miliona KM za destabilizaciju RS

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stranci dali 40 miliona KM za destabilizaciju RS

Predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik optužio Britance i američku ambasadu da su ove godine direktno uložili 40 miliona KM (20 miliona evra), a kako bi uticali na izbore i destabilizaciju RS.

Foto: MONDO/Brankica Spasenić

Dodik kaže da u RS deluje 40 Britanaca, od čega ih je petoro u Banjaluci i da su "vrlo operativni".

"Za svakog znamo gde se nalazi. Svako ko je na listi poziva se na 'demokratski razgovor', a  sugeriše se način >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ponašanja. Imamo egzaktne podatke kada i gde se razgovaralo. Recimo, preti se ljudima iz nekog drugog bloka da ostanu ili će se suočiti... ono što je gospodin Vučić rekao, i mi sa tim raspolažemo", rekao je Dodik.

On je precizirao da su šest miliona funti obezbedili Britanci kroz razne NVO,  medije i „strukturalne grupe“, te da je još 12 miliona dolara obezbedila stara američka administracija.

"Ukupno to je nekih 40 miliona maraka koje su obezbedili direktnog upliva ove godine i  to ne kriju. Pokušava se obezbediti i podrška određenim licima. Britanska podrška Ivaniću je evidentna", naglasio je Dodik.

Dodik je danas govorio i o tome da će, ukoliko pobedi na izborima, kao član Predsedništva BiH insitirati da se ukine strano mešanje u BiH.

"Ukidanje visokog predstavnika mora da se desi promptno, kao i udaljavanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH", istakao je Dodik.

On je naglasio da u Predsedništvo BiH ne ide da radi protiv Bošnjaka ili Hrvata, ali da će energično braniti interese RS.

Opšti izbori u BiH biće održani 7. oktobra.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.