Dikić u Spužu, Sinđelić pušten

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2016, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikić u Spužu, Sinđelić pušten

Bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić opet iza rešetaka, a ne u bolnici, uprkos mišljenju lekara. Svedok saradnik Aleksandar Sinđelić pod posebnom prismotrom BIVŠI komandant Žandaremerije Srbije Bratislav Dikić, koji je duže od mesec dana u pritvoru u Crnoj Gori pod optužbom da je pripremao državni udar, posle bolničkih pretraga u Podgorici i na Cetinju, vraćen je u zatvor u Spužu. S druge strane, Aleksandar Sinđelić koji je dan pre dobio status >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << svedoka saradnika, pušten je iz zatvora. Specijalni državni tužilac Saša Čađenović procenio je da Sinđelićev iskaz može doprineti rasvetljavanju slučaja, a Viši sud u Podgorici usvojio je predlog Tužilaštva. Sinđelića čuvaju službenici Odeljenja za zaštitu ličnosti Uprave policije Crne Gore, kao i Mirka Velimirovića, koji je navodno celu stvar "provalio" policiji. Dikićev advokat Milan Petrović je iznenađen odlukom da se njegov klijent vrati u zatvor, a kad je reč o Sinđeliću, tvrdi da nije dobio izjavu, "mada nije mnogo iznenađen". - Ignorisani su mišljenje i preporuka lekara koji su ga pregledali, a naročito neuropsihijatra koji je opsežno objasnio da psihičko stanje Dikiću ne dozvoljava boravak u zatvoru, odnosno da se preporučuje da ostane u bolnici - rekao je Petković. On kaže da je od početka tvrdio da Dikić nije organizator terorističke grupe koja je trebalo da izazove krvoproliće u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora. A što se tiče Sinđelića... - Za mene nije veliko iznenađenje što je Sinđelić dobio taj status jer se on ovde dobrovoljno pojavio i stavio na raspolaganje Tuižilaštvu, navodno bez ikakvog pritiska - kaže Petković. - Nemamo baš direktan uvid zbog čega je dobio taj status i na kraju šta je to što će predstavljati manju štetu u odnosu na to da je okrivljeni. U svakom slučaju, posle njegovog saslušanja znaćemo u kom pravcu će ići ova istraga i koji su to, najzad, dokazi koje ćemo čuti. Kako je sve isplanirano, ko je organizator. Sada su se u naredbi za sprovođenje istrage pojavili neki drugi ljudi i na kraju ćemo videti dokle će nas sve ovo dovesti - kazao je Petrović. ZAHTEV NIJE PRIMLjEN Ni Tužilaštvo za organizovani kriminal ni Ministarstvo pravde Srbije nisu primili nikakvu zamolnicu kada je u pitanju izručenje domaćih državljana koji su okrivljeni da su deo kriminalne grupe koja je pripremala teroristički akt na dan izbora u Crnoj Gori, rekla je ministar pravde Srbije Nela Kuburović. Mediji u Crnoj Gori su pominjali trojicu srpskih državljana za koje se traži izručenje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

URPKOS PROCENI LEKARA DA BI TO MOGLO BITI POGUBNO Dikić vraćen u spuški zatvor

Izvor: Blic, 23.Nov.2016

Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić vraćen je u zatvor u Spužu u Crnoj Gori, iako su lekari konstatovali da je njegovo zdravstveno stanje loše...Dikićev advokat Milan Petrović kaže da je zabrinut zbog uslova u kojima boravi njegov klijent, za čije su zdravstveno stanje, kako tvrdi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.