Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 09:35

Detalji tragedije u Kninu, otac zaboravio da dečaka odveze u vrtić

Petogodišnji dečak koji je preminuo u automobilu na jednom parkingu u Kninu trebalo je tog jutra da ode u vrtić, ali ga je otac zaboravio na zadnjem sedištu, navode hrvatski mediji.
Beživotno telo petogodišnjeg dečaka pronađeno je juče na parkingu u Kninu, navodi hrvatski Indeks.
Kako navodi portal, dečak je preminuo usled toplotnog udara, a u kolima ga je zaboravio otac koji je trebalo da ga odveze u vrtić.
Indeks >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saznaje da su otac, majka i dečak ujutro od kuće krenuli automobilom.
Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, pre nego što ode na posao, trebalo da odveze sina u vrtić.
Kako se sumnja, otac je otišao na posao, ne shvativši da dečaka, koji je spavao na zadnjem sedištu, nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.
Dečak je ostao zaključan, a u Kninu je bilo više od 28 stepeni u hladu.
Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Zaposleni su rekli da u vrtić nije ni stigao.
Majka je nazvala supruga, ali je on bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću pa su zbog toga pregledani i snimci nadzornih kamera.
Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali bez uspeha.
Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt dečaka, a policija sprovodi uviđaj.
Osumnjičeni otac deteta je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.
"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzrokovao njegovu smrt", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRITVOR ZA OCA KOME JE SIN (5) UMRO U AUTOMOBILU Otišao na posao ne shvativši da dečak spava na zadnjem sedištu

Izvor: Blic, 09.Jun.2021

Ocu petogodišnjeg dečaka, koji je preminuo u zaključanom automobilu u Kninu, određen je pritvor, a osumnjičen je da je grubo zanemario roditeljsku dužnost i tako prouzrokovao smrt sina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.