Demonstranti pokušali da zauzmu Opštinu u Mariboru

Izvor: Studio B, 21.Jan.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti pokušali da zauzmu Opštinu u Mariboru

Demonstranti su danas pokušali da zauzmu zgradu Opštine u Mariboru i izbace mesne funkcionere, ali ih je sprečila policija.

Aktivista grupe 29. oktobar koja je organizovala prve antivladine proteste u Sloveniji, Sanjin Jašar predvodio je današnju akciju preduzetu u znak protesta što opštinski funkcioneri u Mariboru neće da napuste funkcije iako to demonstranti mesecima zahtevaju.

Kako prenosi agencija STA, intervenisala je policija koja je popisala učesnike ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << protesta.

Pod pritiskom demonstracija pod parolom "Gotof je" gradonačelnik Maribora Franc Kangler podneo je ostavku 31. decembra prošle godine.

Demonstranti sada traže ostavke i drugih lokalnih zvaničnika.

Grupa 29. oktobar formirana je krajem septembra prošle godine, a prošle nedelje je na Vrhovnom tužilaštvu u Ljubljani uložila krivičnu prijavu protiv premijera Janeza Janše koga antikorupcijska komisija tereti za sumnjive radnje.

Grupa 29. oktobar navodno priprema i krivičnu prijavu sudu protiv gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.