Demoliran automobil novinarki Dnevnih novina

Izvor: RTS, 07.Maj.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demoliran automobil novinarki "Dnevnih novina"

Nepoznata osoba demolirala je u Kolašinu automobil novinarke podgoričkih "Dnevnih novina" Zorice Bulatović, posle čega je dobila policijsku zaštitu.
Dopisnici Dnevnih novina polomljena su sva stakla na automobilu koji je bio parkiran u dvorištu kuće u kojoj živi u Kolašinu, gradu iz kojeg izveštava za podgorički dnevnik.

Bulatovićeva je medijima rekla da je "jako uznemirena" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog napada na njenu imovinu, da se oseća "nesigirno" i da bi za napad mogao biti odgovoran neko od njenih sugrađana kojima se "ne dopada njeno pisanje".
Ocenila je da su "trenutni političari u Kolašinu jako opasni".
U toku je policijska istraga.
Bulatovićeva je u oktobru prošle godine verbalno napadnuta zbog pisanja o dugovima privatnih firmi Opštini Kolašin, čiji je račun blokiran zbog velikog duga procenjenog na preko deset miliona evra.
Novinarku su tada vređali opozicioni poslanici gradske skupštine posle čega su joj se javno izivinili.
Napad na novinarku osudili su predsednik Komisije za istraživanje napada na novinare Nikola Marković i Akcija za ljudska prava (HRA) koji traže da se ovaj napada hitno rasvetli.
Marković je podsetio na nerasvetljene napade na novinare i medije kojima se šalje loša poruka javnosti.
HRA ocenjuje da poslednji napad pokazuje "opravdanim propisivanje novih krivičnih dela u cilju pojačane zaštite novinara u obavljanju profesionalnih zadataka".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Demoliran automobil novinarke "Dnevnih novina"

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2015

Nepoznata osoba demolirala je u Kolašinu automobil novinarke podgoričkih "Dnevnih novina" Zorice Bulatović, posle čega je dobila policijsku zaštitu...Dopisnici Dnevnih novina polomljena su sva stakla na automobilu koji je bio parkiran u dvorištu kuće u kojoj živi u Kolašinu, gradu iz kojeg izveštava...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.