Demokratski front će glasati za Abazovićevu smenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 16:43

Demokratski front će glasati za Abazovićevu smenu

Poslanici Demokratskog fronta će podržati inicijativu da u skupštinsku proceduru bude uvrštena tačka dnevnog reda vezana za razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i glasaće za Abazovićevu smenu, saopšteno je danas iz tog političkog saveza.

"Verujemo da će to predstavljati korak u dobrom pravcu za prevazilaženje duboke krize u Crnoj Gori, koja se najbolje registrovala u sukobima u samoj vladi Zdravka Krivokapića i poprimila zastrašujuće razmere. Taj sukob >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tzv. ekspertskoj vladi ne sme da određuje ili da utiče na dogovor parlamentarne većine", saopšteno je iz DF-a, prenosi RTCG.

Naveli su da proces vraćanja Crne Gore sebi i sprečavanje da postane, kako su kazali, kolonija i banana država, treba da bude najvažnija tema političkog života.

"Ova vlada je oduzela pravo građanima da slobodno opredeljuju svoju budućnost, jer se predala i potčinila raznim centrima koji se nalaze izvan Crne Gore. Sa takvom praksom i ponašanjem treba što pre prekinuti i vratiti pravo narodnim predstavnicima, da slobodno i bez tog štetnog uticaja, odlučuju o svim pitanjima i izazovima", naveli su iz DF-a.

Kazali su da se izlazak iz političke krize može postići poštenim i održivim dogovorom samo unutar parlamentarne većine i poručili da DPS ne može biti uključen u bilo koji proces.

"Ne sme se dozvoliti da ta partija više ostvari bilo kakav uticaj na izvršnu vlast, jer bi to bilo protiv volje naroda od 30. avgusta 2020. Što se tiče DF, neprihvatljivo je da DPS više bude bilo kakav faktor odlučivanja, a sigurni smo i što se tiče većinske Crne Gore da bi to bilo neodrživo", naglašava se u saopštenju.

U DF ocenjuju da teške reči, koje se danima razmenjuju između predsednika i potpredsednika Vlade, samo dokazuju da se eksperimenti i odstupanje od demokratskih principa završavaju urušavanjem takvih, kako su naveli, trošnih konstrukcija.

"Parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz ove teške situacije, jer nas na to upravo obavezuju oni koji su nas glasali. Takvu volju i visoku političku odgovornost registrujemo i kod subjekata parlamentarne većine s kojima smo otpočeli razgovore", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PODRŽAĆE INICIJATIVU PREMIJERA DF će glasati za smenu Abazovića

Izvor: Kurir, 22.Jan.2022

Demokratski front (DF) saopštio je da će poslanici tog političkog saveza glasati u parlamentu za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Nastavak na Kurir...

Glasaju za Abazovićevu smenu; "Ne sme se dozvoliti"

Izvor: B92, 22.Jan.2022

Poslanici DF će podržati inicijativu da u proceduru bude uvrštena tačka vezana za razrešenje Dritana Abazovića i glasaće za Abazovićevu smenu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.