Izvor: B92, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deklaracija o Oluji neprihvatljiva

Zagreb -- Hrvatski Sabor sutra bi trebalo da raspravlja o usvajanju Deklaracije o vojnoj akciji "Oluja".

Agencija Hina večeras je objavila kako se u pregovorima oko teksta odustalo od početne ideje da se vojna operacija "Oluja" proglasi međunarodnom savezničkom antiterorističkom akcijom. Kako za B92 kaže srpski poslanik u hrvatskom Saboru, Milorad Pupovac, sama ideja, i prve i druge verzije, neprihvatljiva je za Srbe.

"S druge strane, način na koji je sročena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i način na koji govori o toj vojnoj i policijskoj operaciji, ona je u najvećem delu svojih odredbi neprihvatljiva za klub Samostalne demokratske srpske stranke. Mi ćemo sačekati sutrašnji dan i videti šta nam je činiti. Jedno je sasvim sigruno, nećemo ostati nemi. Sasvim je isto tako sigurno da, ukoliko ovakav predlog deklaracije ostane, mi ga nećemo prihvatiti", ka\e Pupovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.