DF: Protesti dok se kriza oko hapšenja Nebojše Medojevića ne reši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2018, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF: Protesti dok se kriza oko hapšenja Nebojše Medojevića ne reši

Poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović preneo je rukovodstvu Skupštine Crne Gore da ta opoziciona koalicija neće učestvovati u radu Skupštine, osim kada na dnevnom redu budu tačke u kojima imaju interes da se bore za vladavinu prava, i da će se protesti nastaviti dok se "kriza ne reši".

Bulatović je, posle sednice Kolegijuma Skupštine u ponedeljak, rekao da su se predstavnici svih poslaničkih klubova saglasili da policija ne može da uđe u zgradu parlamenta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uhapsi Milana Kneževića, jer bi to bilo ponižavanje zakonodavnog doma.

On je istakao da će pristalice i dalje protestovati dok se kriza oko hapšenja Nebojše Medojevića i naloga za hapšenje Milana Kneževića ne reši.

Ovu krizu, kako je kazao, može da reši Vrhovno državno tužilaštvo u skladu sa svojim nadležnostima.

"Tim advokata predao je ustavnu žalbu. Stav svih na Kolegijumu bio je da policija ne može ući u Skupštinu jer bi to ponizilo ovaj dom", rekao je Bulatović posle Kolegijuma Skupštine, preneo je Cdm.me.

"Advokati DF-a su predali žalbu Ustavnom sudu, koji može odmah da izda privremenu meru i donese odluku", rekao je Bulatović.

Apelacioni sud je odbio žalbe Medojevića i Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je, posle sednice Kolegijuma, rekao da je jasno razmišljanje svih da se svakom poslaniku mora obezbediti puna zaštita u izražavanju stavova i sloboda njegovog političkog delovanja, ali da to ne sme značiti neodgovornost poslanika da mogu da se "grubo, paušalno i bez činjenica" odnose prema drugim pojedincima i institucijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.