Crvena poternica za tajlandskim premijerom

Izvor: S media, 29.Maj.2010, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena poternica za tajlandskim premijerom

Generalni direktor Interpola Ronalde Nobl potvrdio je da je ta organizacija dobila zahtev za izdavanje crvene poternice za bivšim tajlandskim premijerom Taksinom Šinavatrom, navodeći da treba utvrditi da li je to političko pitanje.

"Ne mogu da predvidim kakav će biti finalni odgovor. Još nisam pročitao zahtev i nisam upoznat sa njegovim detaljima", kazao je on podgoričkoj "Pobjedi".

Nobl je rekao da se Interpol ne meša u probleme verske, političke, rasne ili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vojne prirode i da što se Šinavatre tiče ostaje da se ustanovi da li je to političke pitanje.

Ako se utvrdi da nije reč o političkom pitanju, biće preduzete dalje aktivnosti, kazao je Nobl.

Bivški tajlandski premijer, koji ima crnogorsko državljanstvo, u svojoj zemlji je optužen za korupciju.

Crnogorski mediji su proteklih dana objavili da se Šinavatra ponovo nalazi u svojoj vili na Crnogorskom primorju, a premijer Milo Djukanović je ranije rekao da Crna Gora nije dobila nikakav zahtev Interpola i podsetio da Ustav te zemlje zabranjuje izručivanje svojih državljana.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.