Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena Hrvatska: Nacisti, svratite u Šibenik ako imate m*da!

Antifašisti iz cele Hrvatske solidarišu se sa šibenskim kolegama nakon što su ovi dobili pretnje smrću zbog podrške za sada nepoznatim osobama koje su spomenik Miri Barešiću polile crvenom bojom i na taj način, kako su poručili, dovršili spomenik krvavim rukama, piše portal ŠibenikIN.

Nakon što je Bujanec za informacije o njima ponudio novac i zbog pretnji smrću koje su uskoro počele da im pristižu, uz rame šibenskih antifašista stale su kolege iz ostalih antifašističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << organizacija u Hrvatskoj.

"Nacisti Bujanecu i sličnima poručujemo da povećaju nagradu za lov na antifašiste, da ne budu toliko škrti, jer po našem uvidu i kontaktima mladih antifašista ima na stotine i na hiljade onih koji ih podržavaju u Šibenskoj županiji, ne budite škrti, povećajte bar na 100 hiljada evra, možete platiti nama, reći ćemo vam sve koji su, pa svratite u Šibenik po antifašiste, ako imate muda. Policiji poručujemo da nema potrebe za progonom i otkrivanjem identiteta antifašista koji su ionako malo oštetili ustaške simbole i spomenik teroristi, koji po zakonu i ustavu ne bi smeli ni biti tu, ali ako se policija usudi tražiti i hvatati antifašiste, neka znaju da će požaliti jer Udruženje Antifašista Hrvatske ima na raspolaganju na desetine advokata, pa bi bilo bolje da se ne sramote pred narodom i svetom", poručuju antifašistički borci.

Anifa Zagreb, Split i Zadar na svojim Fejsbuk stranicama menjaju profilne fotografije kojima poručuju da čvsto stoje uz Antifa Šibenik i podržavaju akciju "dovršavanja spomenika crvenom bojom". Podršku transparentima u borbi protiv anfitašizma Šibenčanima šalju Korčulani i Zadrani.

Juče su na svom Fejsbuk profilu pohvalili kolege iz Splita koje su povodom godišnjice (11. avgusta 1941.) očistile spomenik Prvog solunskom partizanskom odredu, do temelja razrušenom i išaranim fašističkim simbolima. Splitski antifašisti upitali su "Hoće li patuljak na kokainu ponuditi nagradu i za onog ko je minirao i išarao ovaj spomenik?", aludirajući na Bujanečevo priznanje da je konzumirao kokain kojim je u nekoliko navrata i plaćao usluge prostituke.

Krvave ruke: Šta radi hrvatska policija kad diler ponudi nagradu na Fejsbuku?

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.